Töltés

Rólunk

Cégünket Parti József 1946-ban alapította egyéni vállalkozóként.

Kitartó munkája eredményeként 1980-ban a Budapesti Nemzetközi Vásár Nagydíját nyerte el, 1985-ben megkapta a Magyar Népköztársaság Kiváló Munkájáért járó ezüst fokozatát is. Az 1968-as téli olimpián a magyar csapat a Parti család által készített fehér bundában jelent meg.

A szűcsmesterséget lánya Parti Mária tovább folytatta, az irhabundákat kézzel hímzett népi motívumokkal is gazdagította, ezért a Népművészet Ifjú Mestere címet nyerte el 1980-ban.A családi tradíciókat tovább folytatva 1994-ben Parti József unokája a jelenlegi cégvezető Hürkeczné Fazekas Mariann férjével megalapította a Parti Szőrme Kft.-t, mely a mai modern technológiák mellett megőrizte a szakma hagyományait is. A cég fennállása óta folyamatosan részt vesz különböző rendezvényeken, például a Szegedi Karácsonyi Vásáron több, mint 15 éve minden évben megjelenünk. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy 2009 telén és 2010 tavaszán ott lehettünk Budapesten a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által szervezett vásárokon, mely Magyarországon, kategóriájában az egyik legrangosabb rendezvénynek számít.

Kiállítások és vásárok melyeken az utóbbi években szerepelt a vállalkozás:

  • 2010 Budapesti Tavaszköszöntő Kézműves Vásár
  • 2009 Budapesti Karácsonyi Vásár- Budapesti Vadászati Világkiállítás
  • 1996 Budapesti Nemzetközi Vásár
  • 2004Tű, cérna, olló – nemzetközi kiállítás sorozat
  • 2007 (Helyszínei: Szolnok, Kézdivásárhely, Rozsnyó, Kismarton)Egy jász település a Nagykunságban
  • 2009 (Kunszentmárton Helytörténeti Múzeum), az I. Kun Világtalálkozó kísérőrendezvénye
  • 2016 Budapesti Tavaszi Vásár
  • 2016 Budapesti Karácsonyi Vásár
  • 2017 Budapesti Tavaszi Vásár
  • 2017 Budapesti Karácsonyi Vásár

 

Termékeinkről:

Cégünk fő profilja irha kabátok gyártása. Mi is az az irha? Kikészített báránybőr és nagyon fontos megjegyezni, hogy soha nem készítünk birkabőrből, mivel a bárányből jóval könnyebb, tapintása finom, puha, így a késztermék természetesen nagyon kellemes viselet. Tehát a bárány-irhakabát meleg és könnyű, a régebben birkabőr felhasználásával készült kabátokkal szemben. Szín és modell választékunk széles, ezért úgy gondoljuk, bárki kívánságának eleget tudunk tenni.

Szakképzett varró és szabász munkatársaink segítségével egyedi gyártást is vállalunk, melynek keretében lehetőséget adunk megrendelőink számára, saját elképzeléseik megvalósítására. További termékeink: bőrkabát, mamusz, kesztyű, lakás díszbőr, ágytakaró, párna, sapka, mellény, gyerekkabát, szőnyeg, autóülés huzat, kormányvédő, kerékpárülés huzat… és természetesen bármi, ami az irhából elkészíthető.

Cégünk több éve szállít Németországba mamuszokat, kesztyűket, ahol sikeresen meg tudunk felelni az elvárásoknak. Magyarországon több nagyobb cég beszállítói vagyunk, illetve partner üzlethálózattal is rendelkezünk, melyek listálját ide kattintva tekintheti meg.

Varrodánk képes, akár 100 db irhakabát bérmunka gyártására is havonta. Megfelelően szakképzett munkaerővel és gépparkkal rendelkezünk, így nagyobb megrendelés esetén a minőségi munka és a pontos szállítási határidő betartásával, korrekt árképzéssel állunk megrendelőink rendelkezésére.

 

Alapanyagaink:

Irha: Kikészített festett bárány, illetve birkabőr, nyírott szőrmés állapotban. Létezik olyan, amelynek szőr és bőr oldala is festett, hacsak a bőroldalon festett akkor a gyapjú fehér marad.
Juhnappa: Kikészített bárány, illetve birkabőr, szőrtelenített állapotban-bőrkabátok alapanyagaként szolgál.

Díszítőszőrmék:
1. Báránybőrből: hosszúszőrű színe festett prém, melynek szőrméje fényes, puha.
2. Nemesszőrméből: Igény esetén használhatunk róka, pézsma és egyéb prémeket is a kabátok díszítésére.

Az oldal tetejére!