Cégtörténet

Cégünket Parti József 1946-ban alapította egyéni vállalkozóként.

Kitartó munkája eredményeként 1980-ban a Budapesti Nemzetközi Vásár Nagydíját nyerte el, 1985-ben megkapta a Magyar Népköztársaság Kiváló Munkájáért járó ezüst fokozatát is. Az 1968-as téli olimpián a magyar csapat a Parti család által készített fehér bundában jelent meg.

A szűcsmesterséget lánya Parti Mária tovább folytatta, az irhabundákat kézzel hímzett népi motívumokkal is gazdagította, ezért a Népművészet Ifjú Mestere címet nyerte el 1980-ban.A családi tradíciókat tovább folytatva 1994-ben Parti József unokája a jelenlegi cégvezető Hürkeczné Fazekas Mariann férjével megalapította a Parti Szőrme Kft.-t, mely a mai modern technológiák mellett megőrizte a szakma hagyományait is. A cég fennállása óta folyamatosan részt vesz különböző rendezvényeken. Alapító tagjai vagyunk a Magyar Kézműves Szövetségnek(2010). 2009 óta résztvevői vagyunk a Budapesti Tavaszi és Karácsonyi Vásárnak a Vörösmarty téren,mely kategóriájában a legrangosabb magyarországi rendezvények egyike.


Kiállítások és vásárok melyeken az utóbbi években szerepelt a vállalkozás:

  • 1996 Budapesti Nemzetközi Vásár
  • 2004 Tű, cérna, olló – nemzetközi kiállítás sorozat
  • 2007 (Helyszínei: Szolnok, Kézdivásárhely, Rozsnyó, Kismarton)Egy jász település a Nagykunságban
  • 2009 (Kunszentmárton Helytörténeti Múzeum), az I. Kun Világtalálkozó kísérőrendezvénye
  • 2009 Budapesti Karácsonyi Vásár- Budapesti Vadászati Világkiállítás
  • 2010 Budapesti Tavaszköszöntő Kézműves Vásár
  • 2016 Budapesti Tavaszi Vásár
  • 2016 Budapesti Karácsonyi Vásár
  • 2017 Budapesti Tavaszi Vásár
  • 2017 Budapesti Karácsonyi Vásár

Termékeinkről:

Cégünk fő profilja irha kabátok gyártása. Mi is az az irha? Kikészített báránybőr és nagyon fontos megjegyezni, hogy soha nem készítünk birkabőrből, mivel a bárányből jóval könnyebb, tapintása finom, puha, így a késztermék természetesen nagyon kellemes viselet. Tehát a bárány-irhakabát meleg és könnyű, a régebben birkabőr felhasználásával készült kabátokkal szemben. Szín és modell választékunk széles, ezért úgy gondoljuk, bárki kívánságának eleget tudunk tenni.

Szakképzett varró és szabász munkatársaink segítségével egyedi gyártást is vállalunk, melynek keretében lehetőséget adunk megrendelőink számára, saját elképzeléseik megvalósítására. További termékeink: bőrkabát, mamusz, kesztyű, lakás díszbőr, ágytakaró, párna, sapka, mellény, gyerekkabát, szőnyeg, autóülés huzat, kormányvédő, kerékpárülés huzat… és természetesen bármi, ami az irhából elkészíthető.

Cégünk több éve szállít Németországba mamuszokat, kesztyűket, ahol sikeresen meg tudunk felelni az elvárásoknak. Magyarországon a Mol Nyrt beszállítói is vagyunk.

Megfelelően szakképzett munkaerővel és gépparkkal rendelkezünk, így nagyobb megrendelés esetén a minőségi munka és a pontos szállítási határidő betartásával, korrekt árképzéssel állunk megrendelőink rendelkezésére.

Alapanyagaink:

Irha: Kikészített festett bárány, illetve birkabőr, nyírott szőrmés állapotban. Létezik olyan, amelynek szőr és bőr oldala is festett, hacsak a bőroldalon festett akkor a gyapjú fehér marad.
Juhnappa: Kikészített bárány, illetve birkabőr, szőrtelenített állapotban-bőrkabátok alapanyagaként szolgál.

Díszítőszőrmék:
Báránybőrből: hosszúszőrű színe festett prém, melynek szőrméje fényes, puha.

Üzlet

Manufaktúra

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról!